TIKKURILAN SILKISTÄ AINUTLAATUINEN KAUPUNKIKORTTELI VANTAALLE
Tikkurilan jokirantaan työpaikkoja, kulttuuria, palveluja ja koteja

Tikkurilan Silkin historiallisen korttelin uudistaminen ja peruskorjaaminen on aloitettu Vantaalla. Silkistä muodostuu kaupunkikortteli, jossa on työpaikkoja, koteja sekä monitoimi-, ravintola- ja palvelutiloja saman pihan äärellä. Kortteli sijaitsee Keravanjoen varrella Vantaan Tikkurilassa, vastapäätä tiedekeskus Heurekaa. Kiinteistön omistaa Renor Oy. Renor on sopinut asuntotontin kehittämisestä Skanskan kanssa.

Renor investoi vuosina 1934-1965 rakennetun korttelin uudistamiseen ensimmäisessä vaiheessa noin 13 miljoonaa euroa. Tämä sisältää 5000 neliömetrin toimistotilojen rakentamisen lisäksi noin 170 auton paikoitustilat sekä maalämpölaitoksen koko korttelia varten. Nämä työt valmistuvat vuoden 2018 lopussa.

”Teimme alkuvuonna Vantaan kaupungin kanssa vuokrasopimuksen noin 2000 neliömetrin kokoisen toimistotilan vuokraamisesta Tikkurilan Silkin B-rakennuksesta. Tämä mahdollisti hankkeen etenemisen Renorissa kohti toteutusvaihetta. Renorissa tehtiin hankkeen investointipäätös kesäkuussa 2017, minkä jälkeen solmimme urakkasopimuksen Lujatalo Oy:n kanssa ja rakennustyöt korttelissa aloitettiin”, kertoo Renor Oy:n toimitusjohtaja Timo Valtonen.

Renor on valmistautunut myös hankkeen kakkosvaiheeseen. Tavoitteena on aloittaa Silkin toisen vaiheen rakennustyöt kesään 2018 mennessä. Tällöin kortteliin toteutetaan monitoimi-, ravintola- ja palvelutiloja. Palvelutilat voivat sisältää myös toimisto- ja liiketiloja.

Tikkurilan Silkin asuntotontti Skanskalle

Renor on sopinut asuntotontin kehittämisestä Skanskan kanssa. Keravanjoen kaareen kauniisti rajoittuva tontti sijoittuu palvelujen ja hyvin yhteyksien keskelle.

”Silkin alue sopii hyvin Skanska Kodeille. Voimme tarjota asiakkaillemme koteja aivan Tikkurilan keskustan palvelujen ja erinomaisten liikenneyhteyksien läheisyydessä ja samalla aivan ainutlaatuisessa miljöössä Keravanjoen jokimaisemassa. Kohde on uniikki ja meillä on suunnitteilla noin 50 mielenkiintoista asuntoa. Modernit ja hyvätasoiset uudisasunnot sovitetaan luontevasti osaksi historiallista nyt peruskorjattavaa tehdasmiljöötä. Tarkoitus on aloittaa varsinainen markkinointi kevättalvella 2018”, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara.

Tikkurila kasvaa ja elävöityy

Tikkurilassa on käynnissä valtava keskustauudistus. Kävelykeskusta laajenee ja kaupunki panostaa julkiseen kaupunkitilaan. Väestömäärän kasvu näkyy katukuvassa. Tikkurilaan on valmistunut viimeisen viiden vuoden aikana 37 kerrostaloa ja liki 20 on rakenteilla. Näinä päivinä valmistuu keskustaan korkeatasoinen Kirjastopuisto vastikään valmistuneen torin viereen. Seuraava kaupungin suuri kehittämiskohde on Tikkurilan jokiranta, jonka yleissuunnitelma valmistuu tänä syksynä. Ensimmäisiin rakennustöihin päästään ensi vuonna.

”Renor Oy:n aloittamat Tikkurilan Silkin uudistustyöt samanaikaisesti kaupungin toimien kanssa jokirannan kehittämisessä takaavat, että Tikkurilan jokirannasta tulee kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja elävä osa Tikkurilan keskustaa”, summaa Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Renor on tunnettu ja vastuullinen kiinteistökehittäjä

Renor on uudistanut Tikkurilan Silkkiä vastaavia, kokonaisia kaupunkikortteleita Porissa, Lahdessa ja Forssassa. Renorin kiinteistösalkku perustuukin kaupunkien kannalta historiallisesti, mutta myös toiminnallisesti merkittävien kohteiden uudelleen käyttöön ottamiseen.

”Näemme näissä kohteissa suuren potentiaalin vastuulliselle kaupunkikehitykselle. Uudistamalla Tikkurilan ytimessä sijaitsevan korttelin ja ottamalla tilat uudelleen käyttöön pystymme tarjoamaan uusia toimitiloja lähellä kaupunkilaisia ja samalla hyödyntämään olemassa olevaa, historiallista rakennuskantaa sekä infra- ja kaupunkirakennetta”, kertoo Timo Valtonen Renorista.

”Ideologiamme mukaisesti haemme kohteisiimme mahdollisimman ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja. Tämän vuoksi Silkissä tullaan hyödyntämään maalämpöä. Näin olemme toimineet myös Lahdessa, missä hyödynnämme Askonalueella alueen pohjavesivarantoa kiinteistöjen lämmityksessä ja jäähdytyksessä. Porin Puuvillassa taas toimii yksi Suomen suurimmista maalämpölaitoksista sekä tänä vuonna toteutettu kiinteistökohtainen aurinkovoimala. Tikkurilan Silkin kiinteistö tullaan sertifioimaan uudistamisen yhteydessä LEED-sertifikaatilla Gold-tasoon”, lupaa Timo Valtonen.

LISÄTIETOJA 

Renor Oy

Timo Valtonen, toimitusjohtaja, puh. 050 364 8737, timo.valtonen@renor.fi
Marko Liimatainen, kiinteistökehitysjohtaja, puh. 050 537 9108, marko.liimatainen@renor.fi

 Skanska Kodit

aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara@skanska.fi

Vantaan kaupunki

apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, puh. 09 8392 9019

Renor – Rakennettu elämään

Olemme rohkeasti erilainen ja vastuullinen suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö. Tarjoamme asiakkaillemme ainutlaatuisia toimitiloja ja uudistuvia palveluja historiallisissa kiinteistöissä, joita jalostamme vireiksi kaupunkikortteleiksi. Kiinteistöomaisuutemme markkina-arvo on 196,4 milj. €. Asiakkainamme on noin 1000 eri aloilla toimivaa yritystä tai organisaatiota. www.renor.fi

Skanska

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 946 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 018.

Vantaa kaupunki, Tikkurila

Tikkurila on yksi Vantaan voimakkaimmin kasvavista alueista ja yli 219 000 asukkaan Vantaan hallinnollinen keskus. Tikkurilan keskustaan rakentuu lähivuosina tuhansia uusia asuntoja ja Tikkurilassa on myös Suomen toiseksi vilkkain juna-asema.

Kuva 1: Tikkurilan Silkki, korttelin havainnekuva
Tikkurilan Silkki sijaitsee Keravanjoen rannassa Vantaalla. Silkin kortteli rakentuu yhteisöllisyydelle, johon korttelin historialliset rakennukset ja toiminnallinen perimä antavat upeat puitteet. Saman pihan ympärille kootaan työpaikkoja, koteja, kulttuuria ja palveluja nopealla aikataululla.

 

Toimistot, palvelut ja liiketilat

Vasemmalla, kuvassa ylempänä näkyvää erillisrakennusta saneerataan toimistoiksi. Renor toteuttaa toimistojen kehityshankkeen I-vaiheessa. Noin 5000 neliömetrin tilat valmistuvat vuoden 2018 lopussa.

II-vaiheessa Renor toteuttaa 2000 neliömetrin palvelutilat ja 3000 neliömetrin monitoimitilat, joita suunnitellaan ja rakennetaan vuosina 2018-2019. Nämä tilat näkyvät kuvassa korttelin päädyssä (kuvassa enemmän oikealla).

Asuminen ja monitoimitilat

Vasemmalla, kuvassa lähimpänä olevat kaksi rakennusmassaa hahmottavat tulevaa asuinrakennusta, jonka toteuttaa Skanska Kodit. Asuntoja on suunnitteilla noin 50, ja näiden markkinointi käynnistyy kevättalvella 2018.

Rakennus jatkuu oikealla, kohti päätyä em. monitoimitiloiksi suunnitellulla osalla, jonka saneerauksen toteuttaa Renor. Tässä siivessä sijaitsee muun muassa Jokisali, jossa on totuttu näkemään ja kokemaan erilaisia tapahtumia.

Kuva 2: Tikkurilan Silkki, toimistorakennus, havainnekuva sisältä

 

Kuva 3: Toimitusjohtaja Timo Valtonen, Renor Oy

 

Kuva 4: Kiinteistökehitysjohtaja Marko Liimatainen, Renor Oy

Kuva 5: Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Vantaa