Porissa, kauppakeskus Puuvillan yläpuolella sijaitsevaan ”raakatilaan” rakennettiin täysin uudet, 800 neliömetrin tilat Etteplanin Porin suunnittelutoimistoa varten. Yksikössä työskentelee lähes 70 teknisen suunnittelualan ammattilaista. Vaikka työtä tehdään usein ”komennuksella” asiakkaan luona, niin kaikilla on työpiste omissakin tiloissa.

– Nykyaikaista avotoimistoamme täydentävät muutama yksittäinen työhuone, rauhalliset puhelinhuoneet, skype-tilat ja neuvottelutila, aluepäällikkö Henri Toivonen Etteplanista luettelee.

Porissa yritys tekee teknisen alan suunnittelua pääosin teollisuusasiakkaille ja joiltakin osin myös talonrakentamiseen.

– Erityisenä tilana suurempia hankkeita varten meille toteutettiin tiimityötila, joka täyttää tiukat tietoturvanormit ja joka tarjoaa muun muassa mahdollisuuden käsitellä tietoja omassa ja asiakkaan verkossa, kuvailee Henri Toivonen.

Tila toteutettiin avaimet käteen -periaatteella

– Me kerroimme työmme vaatimuksista, työyhteisöstämme ja tilatarpeistamme Porin Puuvillan kiinteistöstä vastaavalle Juha Veistoselle. Erikoisuutena oli se, että halusimme hyödyntää jo aiemmin hankitut, hyvässä kunnossa olevat huonekalut, joten tilan layout piti suunnitella niiden osalta tietyin rajoituksin, Toivonen kertoo.

– Toiveitamme kuunneltiin huolellisesti – ja heti suunnittelun alkuvaiheessa huomasin, että nyt löydettiin hyvä tiimi toteuttamaan tilat. Meillä oli kova halu ja kiire muuttaa uusiin tiloihin ja oli hienoa, kun toimisto valmistui suunnitellun aikataulun mukaan.

”Kutsun mieluusti asiakkaita toimistollemme”

Henri Toivonen kutsuu asiakkaita mielellään tutustumaan vuoden vanhaan toimistoon. Näin myös Etteplanin asiakkaat ovat havainneet toimiston erityispiirteet. Keskustelua on käyty muun muassa historialliseen kohteeseen rakennetun tilan ”eksotiikasta” ja viihtyisyydestä, onpa kysymyksiä tehty myös tilojen terveellisyydestä. Tähän Toivonen on voinut vastata, että ongelmia ei ole: raakatilasta on tehty uusi tila, jossa on täysin uusi tekniikka tuottamassa hyvää sisäilmaa ja työympäristöä. Asia on tarkistettu ja todettu myös terveydenhuollon työpaikkaselvityksessä.

– Tilat ovat toimivat ja hyvin toteutetut. Sijainti on hyvä työpaikan saavutettavuuden ja palvelujen kannalta. Lisäksi tällä alueella toimii myös asiakkaitamme, joten koemme näin ensimmäisen vuoden jälkeen, että ratkaisu oli erittäin onnistunut, Toivonen toteaa.

Lisätietoja mahdollisuuksista Porin Puuvillassa: kiinteistöjohtaja Juha Veistonen, p. 044 970 6068 tai juha.veistonen(at)porinpuuvilla.fi