Vuosi 2016 jää mieleeni onnistumisten kautta. Positiivista kehitystä vauhdittivat menestys sekä vuokrausliiketoiminnassa että kiinteistötransaktioissa. Toiminnallisesta aktiivisuudesta kertovat myös merkittävät investoinnit kiinteistökehityksessä. Koen että teimme työtä, joka kantaa voimakkaasti eteenpäin vuonna 2017.

Tätä kirjoittaessani on jo maaliskuu hyvässä vauhdissa. Ennen kuin esittelen viime vuotta lyhyesti, niin poimin tähän omat tämän hetken toiminnalliset suosikkini näkyviin.

Ensinnäkin Lahdessa Askotalossa olemme jo ehtineet avata toimistohotellin, minkä lisäksi uusia kokouspalvelutiloja sisustetaan parhaillaan. Askotalon ravintola Werstas tuntuu niin ikään nauttivan suosiota.

Yhtä uutta on Vantaalla sijaitsevan Tikkurilan Silkin kaupunkikorttelin uudistaminen. Sitä kannattaa seurata ja pitää silmällä. Tarjolle tulee monipalvelukortteli, jossa on tilaa toimistoille, liikkeille, palveluille ja asumiselle.

Olemme onnistuneet monissa tehtävissämme, mutta toki haluamme parantaa palveluamme entisestään. Tämä on mielestäni tärkeää voidaksemme keskittää voimavarojamme entistä tiukemmin asiakkaisiimme ja heidän toimintaympäristönsä kehittämiseen.

Vuosikatsaus 2016 – lue tästä

Olemme juuri julkaisemassa vuosikatsauksemme. Siinä tiivistyy perusteet, minkä vuoksi olimme vuoden 2016 aktiivisuuteen ja tuloksellisuuteen tyytyväisiä. Tässä aivan lyhyesti:

  • Vuoden päättyessä Renor Oy:n taloudellinen vuokrausaste oli noin 86 prosenttia. Vuokrausastetta nostivat erityisesti onnistumiset Lahdessa, Porissa ja Forssassa.
  • Todellinen menestyshuippu saavutettiin Porissa sijaitsevassa kauppakeskuksessamme, jossa kävijämäärät kasvoivat 11,2 prosenttia. Tämä on kauppakeskusten keskiarvoa selvästi parempi. Kauppakeskus Puuvillan myynti kasvoi vuoden 2016 aikana 7,5 prosenttia ja Puuvilla on saavuttamassa johtavan markkina-aseman Satakunnan merkittävämpänä kauppapaikkana.
  • Vilkkaan vuoden aikana investoimme ennätyksellisesti kiinteistökehitykseen. Kohteitamme uudistettiin noin 20 milj. euron arvosta. Huomattavimmat investoinnit kohdistuivat Lahden Askonalueelle ja Forssan Finlaysonalueelle.
  • Merkittävin kiinteistön myynti toteutui vuoden 2016 lopussa, kun myimme Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan oikeustalon ruotsalaiselle Hemsölle.
  • Kolme tähteä vastuullisuudesta: osallistuimme vuonna 2016 ensimmäistä kertaa kansainväliseen kiinteistöalan GRESB-arviointiin (Global Real Estate Sustainability Benchmark). Saavutettu tulos, kolme tähteä, vastaa aiempaa GRESB Green Star -tunnustusta. Renor ylsi vertailuryhmässä suomalaisten, ei-listattujen osallistujien joukossa kärkikaartiin saavuttaen toisen sijan.

Timo Valtonen
toimitusjohtaja