Kuva: Leena Helenius

DNA:lla on ollut toimisto Askotalossa vuodesta 2009. Keväällä 2016 DNA tutustui uudestaan Askonalueen tarjontaan, kun yritys halusi kehittää toimintojaan ja toimipaikkaansa. Upotalon teollishistoriallisesta raakatilasta löytyi mielenkiintoiset puitteet uusille työskentelytiloille.

– Aloitimme neuvottelut noin 2000 neliömetrin kokoisen tilan vuokraamisesta. Renor otti tavoitteemme vakavissaan, ja he perehtyivät konseptiimme ja brändiimme. Suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota työnteon sujuvuuteen ja sisäilmatekijöihin. Onnistuimme mielestämme luomaan viihtyisän ja terveellisen työpaikan yhdessä, kertoo DNA:n kiinteistöasiantuntija, FMA Leena Helenius.

Paitsi että Upotalon ja Askonalueen sijainti on erittäin hyvä DNA:lle, niin valintaan vaikutti myös aiemmat hyvät kokemukset Renorista: DNA nimittäin muutti Porissa Puuvillan Yrityspuistoon vuoden 2016 alussa. Renorin paikallinen asiantuntijajoukko vastasi silloin tilojen muutoshankkeesta.

– Sain sieltä palautteen, joka nyt kuvaa hyvin projektiamme Lahdessakin: Porissa rakennusprojekti meni erinomaisesti ja yhteistyö on jatkunut mutkattomasti ja saumattomasti. Tällainen yhteistyö ei ole itsestäänselvyys – iso peukku, kertoo Helenius.

Lahdessa muutto tapahtui heti alkuvuonna 2017. ”Suuri muutto” sai palstatilaa myös Etelä-Suomen Sanomissa. Aiheina artikkelissa nousi esiin DNA:n kehittyneet työskentelytavat sekä toimipaikan koko, onhan kyseessä DNA:n toiseksi suurin toimipiste. Tiloissa työskentelee noin 250 henkilöä.

Tilaratkaisut tukemaan liiketoimintaa

Askonalueen kiinteistöpäällikkö Timo Väisänen kiittelee asiakastaan: DNA on erittäin perehtynyt tilojen suunnitteluun.

– Suunnittelussa kiinnitettiin huomiota erityisesti työn sujuvuuteen ja viihtyvyyteen. Yhdessä kerroksessa sijaitsevaan 2250 neliömetrin tilaan rakennettiin avotyötilat, neuvottelutilat sekä houkutteleva taukohuone, joka on sisustettu mukavaa oloa varten. Lisäksi tilaan toteutettiin pienempiä tiloja rauhaa ja hiljaisuutta vaativien töiden tekemiseen. Kokonaisuuden pitää tukea organisaation toimintaa, mikä nousi suunnittelutyön ykköstavoitteeksi.

Talotekniikkaa uusittiin – ympäristö kiittää

Upotalossa toteutettiin samassa yhteydessä useita taloteknisiä uudistuksia. Laitteistojen uusimisen lisäksi huomion arvoista on se, että jäähdytyksen pääasiallinen energialähde on pohjavesi. Uudet laitteet mahdollistavat pohjaveden käyttämisen myös lämmityksessä. Upotalossa otetaan pohjavesi lämmityskäyttöön kesällä 2017 toteutettavien lisäasennusten jälkeen. Sen jälkeen talon kellareihin pulppuava pohjavesi pienentää talon kaukolämpölaskua.

– Meillä on paljon osaamista energiatehokkuuden parantamisesta sekä kiinteistöjen aiheuttamien ympäristökuormituksen vähentämisestä. Vuonna 2016 Askonalueella jäähdytettiin pohjavedellä 8 500 neliömetriä toimistotilaa. Tehtyjen uudistusten myötä pohjavesijärjestelmän avulla jäähdytettyjen tilojen määrä nousi 15 000 neliömetriin, kertoo Timo Väisänen.

Uusiutuvien energialähteiden käytön lisäksi toinen konkreettinen hyöty on energiansäästö. Sähkönkulutus on pohjavesijäähdytteisissä tiloissa 30–50 prosenttia pienempi kuin tavanomaisella jäähdytyksellä toteutetuissa tiloissa. Säästö vastaa keskimäärin noin 13 omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta.

Lisätietoja: kiinteistöpäällikkö Timo Väisänen, p. 020 722 0839