Porin kaupungin vapaa-aikavirasto ja Porin Puuvilla ideoivat yhdessä uutta nuorisotilaa kauppakeskukseen. Nuoriso viihtyy ja asioi Puuvillassa, joten heille suunnatun viihtyisän tilan perustamista kauppakeskukseen pidetään tärkeänä sekä vapaa-aikaviraston että Kauppakeskus Puuvillan näkökulmasta.

Porin kaupungin vapaa-aikalautakunnan kokouksessa päätettiin maaliskuun alussa, että Kauppakeskus Puuvillan tiloihin voidaan toteuttaa nuorille uudet vapaa-ajan tilat. Porin kaupunki ja Kauppakeskus Puuvilla käynnistivät heti nuorisotilan suunnittelun. Nuoret otetaan työhön tietenkin mukaan, kertoo Anne Leppänen, nuorisoyksikön esimies Porista.

– Olemme sopineet, että muodostamme nuorten kanssa työryhmän suunnittelemaan tilankäyttöä. Tämän lisäksi haastattelemme kauppakeskuksessa nuoria, heiltä saamme varmasti ideoita työryhmälle. Käytämme myös aktiivisesti nuortenideat.fi -sivuston palveluja. Siellä käynnistämme ideointia tilan ympärille ja järjestämme nimikilpailun, Anne Leppänen jatkaa.

Nuorisotila kauppakeskuksessa on arkea jo useassa kaupungissa. Kokemukset niistä ovatkin olleet hyviä niin nuorison, kuin muiden liikekeskusten asiakkaiden kannalta.

– Olen käynyt tutustumassa jo käytössä oleviin tiloihin ja haastatellut kollegoitani muissa kaupungeissa. Saamani palaute on todella hyvää. Koen itse nyt erittäin hienona sen, että täällä Porissa ja Kauppakeskus Puuvillassa nuoret nähdään tärkeinä ja heidän kanssaan halutaan olla yhdessä kehittämässä asioita.

Kysy lisää

Juha Veistonen, kiinteistöjohtaja, Porin Puuvilla Oy, p. 044 970 6068
Anne Leppänen, nuorisoyksikön esimies, Porin kaupunki, p. 044 701 1424