Esperi Care on valtakunnallinen hoiva-alan yritys, joka tarjoaa asumis- ja lääkäripalveluita ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille sekä vammaisille. Forssassa palvelut on keskitetty Renorin omistamaan Finlaysonalueen kutomon kiinteistöön. Täällä koteja on ollut jo usean vuoden ajan. Nyt avatuissa uusissa tiloissa on entistäkin viihtyisämmät ja käytännöllisemmät tilat asukkaiden ja Esperin henkilöstön käytössä.

Esperin Forssan kodeissa iloitaan päivittäin sijainnista Finlaysonalueen historiallisesti merkittävässä ympäristössä. Alueella on suuri merkitys koko Forssan historialle. Kaupunki on aikanaan syntynyt tehtaan ympärille ja lähes jokaisella täällä asuvalla henkilöllä on ollut suvussa yksi tai useampi henkilö, joka on työskennellyt tehtaalla. Esperi koti onkin nimennyt ryhmäkodit historiaa kunnioittaen: tarjolla ovat sekä Puuvilla että Popliini.

Uudet, toimivat ja kauniit tilat kodeille

Viime kesänä Esperi kodeille valmistui uudet tilat Forssan Finlaysonalueelle. Esperissä ollaan tyytyväisiä hankkeen läpivientiin.

– Yhteistyö Renorin kanssa sujui mutkattomasti ja joustavasti. Tilojemme nykyinen käyttötarkoitus poikkeaa täysin alkuperäisestä. Viihtyvyys ja kodikkuus olivat ehdottomia vaatimuksia peruskorjaukselle. Lisäksi tilat piti suunnitella esteettömiksi ja siten, että apuvälineiden käyttö on mahdollista, kertoo Hoivakoti Puuvillan ja Popliinin yksikönpäällikkö Kirsi Tuomola.

– Muutos vaati paljon suunnittelua, mutta Renorin ja Esperin asiantunteva tiimi onnistui työssään hyvin. Olemme iloisia, että pääsemme muuttamaan uusiin ja remontoituihin tiloihin, jotka palvelevat käyttötarkoitustamme erinomaisesti, Tuomola jatkaa.

Esperi kodit saavat vierailijoilta paljon positiivista palautetta perinteisten tehdastilojen uudelleen käyttöönotosta. Etenkin viiden metrin huonekorkeus on herättänyt monessa suurta ihastusta. Tilat ovat avaria ja valoisia.

Miltä historia tuntuu arjessa?

Esperi Hoivakoti Puuvillasta ja Hoitokoti Popliinista vastaava yksikönpäällikkö Kirsi Tuomola kertoo, että kotien nykyisistä asukkaista useat ovat tehneet alihankintatöitä Finlaysonin sahalle ja kutomolle.

– Vietämme kodissamme juttutuokioita, joissa olemme käyneet läpi muistoja näiltä vuosilta. Itsekin muistan, kun kävelin pikkulikkana 1970-luvulla näiden kiinteistöjen ohi. Viereisen rakennuksen – nykyisen Citymarketin – ovi oli kesän hellepäivinä auki ja ovesta näkyi kangaskutomon kudontakoneita sankan pölypilven läpi. Ajattelin millaista tehtaalla olisi olla töissä. Nyt tilat ovatkin aivan toisenlaiset, modernit, viihtyisät ja meidän asiakkaidemme tarpeiden näkökulmasta suunniteltu, kertoo Kirsi Tuomola.

Lisätietoja Renor Oy, kiinteistöpäällikkö Juha Avellan, p. 020 7220 841