Askonalueen kiinteistöpäällikkö Timo Väisänen esittelemässä käräjäoikeuden uusia tiloja.

 

Päijät-Hämeen käräjäoikeus ja Salpausselän syyttäjänvirasto muuttavat parhaillaan uusiin tiloihin, Renorin omistamaan Askotaloon.

– Uudet tilat ovat erittäin korkeatasoiset ja olemme saaneet hyvää palautetta sekä kehityshankkeesta että lopputuloksesta. Lopullinen testi toki on, kun oikeustalossa työskentelevät henkilöt muuttavat Askotaloon ja toiminta käynnistyy, kertoo kiinteistöpäällikkö Timo Väisänen Renor Oy:stä.

Ns. uuden Oikeustalon käytössä on noin 3 800 m2 kolmessa kerroksessa. Vaikka tilat ovat aiempaa pienemmät, niin ne ovat huomattavasti toimivammat. Oikeudenkäynnit Lahden uudessa oikeustalossa alkavat maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Käräjäsalit ja asiakaspalvelu ovat uuden Oikeustalon ensimmäisessä kerroksessa.

Palvelut ovat talon sydän

Samaan aikaan Oikeustalon tilojen kanssa uudistettiin Askotalon ensimmäinen kerros. Asiakkaat otetaan vastaan ala-aulan infotiskillä. Tämän jälkeen eteen avautuu ravintola Werstaan kauniisti suunnitellut tilat ja herkulliset tarjoilut. Taustan kaikelle muodostaa Askotalon korkeat, valoisat tapahtumatilat.
– Askotalo on kuin uusi. Tänä keväänä pystymme tarjoamaan paljon uusia palveja. Edellisten lisäksi tarjolla on toimistohotellin tilat ja pian valmistuvat kokoustilat. Askotalo on kohta kaikkien käytössä Lahdessa, Timo Väisänen toteaa.

Avajaiset tammikuussa

Uudistuneen Askotalon ja Ravintola Werstaan avajaisia vietettiin tammikuussa. Päivän aikana monet lahtelaiset yritykset kävivät tutustumassa talon tiloihin ja palveluihin. Kakkukahville ehtivät myös talossa jo toimivien yritysten väkeä. Avajaisiloa ja kakkua jaettiin yli 400 osallistujalle, joita kiitämme lämpimästi kiinnostuksesta.
Illan kutsuvierastilaisuudessa oli mukana tärkeitä sidosryhmiämme yhteiskunnan päättäjistä hankkeessa mukana olleisiin yhteistyökumppaneihin, joita kaikkia yhdistää toisiinsa kiinnostus Lahden ja Askonalueen kehittämiseen.
– Oikeustalon ja ravintola Werstaan rakentaminen on ollut Renorille erittäin merkittävä investointi. Olemme myös alusta asti tiedostaneet, että koko Askonalueella on suuri merkitys Lahden kehittymiselle, Renorin toimitusjohtaja Timo Valtonen kertoo.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Kuva: Photography Jukka Kinnunen, 2017

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta oli yksi avajaisillan juhlapuhujista.

Kuva-18

Werstas-leivos, Ravintola Werstas

 

Teksti: Satu Juvonen, Maineentekijät Oy
Kuva: Photography Jukka Kinnunen, 2017